Цікаві факти

Цікаві факти

 

Люди використовують сонце як джерело тепла вже не одне тисячоліття. Однак тільки в останні десятиліття сучасні технології дозволили повною мірою використовувати блага, якими нас обдаровує сонце.

Сім'ї в Стародавній Греції будували свої будинки таким чином, щоб отримувати якомога більше сонячної енергії протягом холодних зимових місяців.
Перший політ літака, обладнаного  сонячними батареями, відбувся в 1974 році в Каліфорнії. На жаль, назва літака досі не відома,  відомо лише те, що літак був розроблений братами Роландом і Бобом Буше.

У 1975 році в Англії був сконструйований перший в світі човен на сонячних батареях.

У 1996 році Кенічі Хорі з Японії вперше перетнув Тихий океан на катамарані з приводом від сонячних батарей.

У 1987 році пройшли перші в світі змагання серед автомобілів на сонячних батареях World Solar Challenge. За умовами перегонів, початкова «зарядка» авто не повинна перевищувати 5 кВт * год - всю решту енергію транспортні засоби повинні отримувати від сонця. Змагання проводяться в Австралії. Маршрут гонки становить 3021 км.

За 1,5 доби Сонце дає Землі стільки ж енергії, скільки дають електростанції всіх країн протягом року. При цьому сонячна радіація, що приходить до Землі, - менш ніж одна двохмільярдна частка всього випромінювання Сонця.

Зворотній зв'язок